• Wszystko o HPP
  • Technologia HPP
  • Soki HPP
  • Paskalizacja
  • Obróbka wysokociśnieniowa
  • Kontakt
  • Wszystko o HPP
  • Technologia HPP
  • Soki HPP
  • Paskalizacja
  • Obróbka wysokociśnieniowa
  • Kontakt
No Result
View All Result
No Result
View All Result

Soki w technologii HPP

4.9
(143)

Co to jest technologia HPP i dlaczego jest lepsza od innych?


Utrwalamy soki metodą HPP, ponieważ to najlepsza opcja aby były dłużej zdatne do spożycia oraz bezpieczne, bez utraty wartości odżywczych i smakowych. Dlaczego nasze soki są lepsze od innych? Ponieważ, popularne soki sklepowe, dostępne na rynku, są wytwarzane z koncentratu (nie z prawdziwych owoców i warzyw), następnie rozcieńczane z wodą i dopiero rozlewane do butelek. Na rynku są dostępne również soki nie z koncentratu (NFC), które poddaje się procesowi pasteryzacji aby maksymalnie wydłużyć ich trwałość.

Soki SPORTFOOD utrwalane metodą HPP stanowią wygodną opcję dla naszych klientów, ponieważ mają długi okres przydatności do spożycia. W lodówce mogą przebywać nawet do 2 miesięcy! Dla naszej firmy to również duże ułatwienie, ze względu na dystrybucję, magazynowanie i logistykę. Dzięki tej metodzie soki mogą być do Was bezpiecznie dostarczane w każdy zakątek Polski.

Jak wygląda proces HPP


Z najlepszej jakości owoców i warzyw wyciskamy i przelewamy sok do butelek. Następnie umieszczamy je w komorze wypełnionej wodą do momentu, aż zostanie wytworzone odpowiednie ciśnienie (6000 bar/ 600MPa). Nasze soki utrwalane metodą HPP mają dłuższy okres przydatności do spożycia, więc stanowią wygodną alternatywę dla klientów. Dla naszej firmy to również duże ułatwienie, ze względu na ułatwioną logistykę i możliwość dostawy w dalsze rejony Polski.

Paskalizacja nie ma wpływu na smak, barwę czy zapach naszych soków, co wyróżnia ją i stawia na podium przed innymi tradycyjnymi metodami utrwalania. Jest również naturalna, ponieważ w naszych sokach NUJA podczas całego procesu nie dodajemy sztucznych środków chemicznych.

Jak przydatny był ten post?

Kliknij gwiazdkę, aby ją ocenić!

Tags: sok hppsok hpp cenasoki hpptechnologia hpp

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

2 × trzy =

Sok HPP | Pierwsze soki HPP w Polsce | Producent soków HPP

Firma SPORTFOOD jako pierwsza w Polsce wprowadziła technologię HPP do utrwalania świeżych soków.

Technologia HPP stanowi alternatywę dla konwencjonalnych metod utrwalania żywności, takich jak pasteryzacja czy dodawanie konserwantów. Utrwalanie soków metodą HPP to nasza specjalność.

Skontaktuj się z nami

(+48) 723 834 525
kontakt@sportfood.pl

Co to jest HPP, Technologia HPP, Paskalizacja, Soki HPP, Obróbka wysokociśnieniowa.

© 2021 sokhpp.pl - Najsmaczniejsze soki HPP w Polsce.

No Result
View All Result
  • Wszystko o HPP
  • Technologia HPP
  • Soki HPP
  • Paskalizacja
  • Obróbka wysokociśnieniowa
  • Kontakt

© 2022 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

Strona wykorzystuje pliki cookie w celu odpowiedniego dostosowania ich zawartości do Twoich indywidualnych potrzeb i preferencji. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej polityce prywatności. Zamykając ten baner lub kontynuując korzystanie z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Ustawienia ciasteczek

soki hpp
Polityka prywatności

Ta strona korzysta z plików cookie, abyśmy mogli zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o plikach cookie są przechowywane w Twojej przeglądarce i wykonują takie funkcje, jak rozpoznawanie Cię po powrocie do naszej witryny i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.

Ściśle niezbędne pliki cookie

Niezbędne pliki cookie powinny być włączone przez cały czas, abyśmy mogli zapisać Twoje preferencje dotyczące ustawień plików cookie.

Jeśli wyłączysz ten plik cookie, nie będziemy mogli zapisać twoich preferencji. Oznacza to, że za każdym razem, gdy odwiedzasz tę witrynę, będziesz musiał ponownie włączyć lub wyłączyć pliki cookie.