THE SNEAKERS
  • Strona główna
  • Technologia HPP
  • Paskalizacja
  • Soki HPP
  • Kontakt
Sok HPP | Pierwsze soki HPP w Polsce | Producent soków HPP
  • Strona główna
  • Technologia HPP
  • Paskalizacja
  • Soki HPP
  • Kontakt
No Result
View All Result
Sok HPP | Pierwsze soki HPP w Polsce | Producent soków HPP
No Result
View All Result

Paskalizacja czyli HPP

4.5
(159)

Co to jest paskalizacja


Całe proces paskalizacji jest bardzo prosty i naturalny, dlatego nie mamy nic do ukrycia. Wystarczy, że z najlepszej jakości owoców i warzyw wyciskamy metodą cold press sok i przelewamy do butelek. Następnie umieszczamy je w specjalnej komorze i przy pomocy wody wytwarzamy odpowiednie ciśnienie (6000 bar).

Soki SPORTFOOD utrwalane metodą HPP stanowią wygodną opcję dla naszych klientów, ponieważ mają długi okres przydatności do spożycia. W lodówce mogą przebywać nawet do 2 miesięcy! Dla naszej firmy to również duże ułatwienie, ze względu na dystrybucję, magazynowanie i logistykę. Dzięki tej metodzie soki mogą być do Was bezpiecznie dostarczane w każdy zakątek Polski.

Paskalizacja (ciśnieniowane) to naturalna alternatywa dla pasteryzacji, czyli najpopularniejszej metody konserwowania żywności oraz soków, podczas której przez wysoką temperaturę, warzywa i owoce zawarte w sokach tracą wartości odżywcze oraz smakowe. W metodzie HPP wszystkie wartości odżywcze są w pełni zachowane.

Zalety ciśnieniowania / paskalizacji / HPP


Technologia HPP czyli High Pressure Processing, to inaczej paskalizacja lub ciśnieniowanie. Jest to nowa metoda, dzięki której dochodzi do utrwalania żywności przy pomocy wysokiego ciśnienia. To rozwiązanie jest stosowane na skalę przemysłową, teraz także w Polsce i w naszej firmie SPORTFOOD. Paskalizacja to proces, który niesie ze sobą wiele korzyści. Przykładowo, nasze soki utrwalane powyższą metodą, cechują się:

  • wydłużonym terminem przydatności,
  • zachowanymi wszystkimi wartościami odżywczymi,
  • zachowanymi wartościami smakowymi,
  • eliminacją groźnych dla zdrowia drobnoustrojów i patogenów,
  • bezpieczeństwem dla konsumentów.

Jak przydatny był ten post?

Kliknij gwiazdkę, aby ją ocenić!

Tags: paskalizacjasok hppsoki hpptechnologia hpp

Related Posts

sok hpp
technologia HPP

Technologia HPP – zalety

Zalety stosowania technologii HPP w produkcji soków Soki tłoczone na zimno dzięki ciśnieniowaniu mają dłuższy termin przydatności do spożycia i są bezpieczne dla...

sok hpp
technologia HPP

Soki w technologii HPP

Co to jest technologia HPP i dlaczego jest lepsza od innych? Utrwalamy soki metodą HPP, ponieważ to najlepsza opcja aby były...

Comments 1

  1. Mariusz says:
    1 miesiąc ago

    Bardzo dobre soki hpp od SPortfood, polecam

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

eighteen + one =

Sok HPP | Pierwsze soki HPP w Polsce | Producent soków HPP

Firma SPORTFOOD jako pierwsza w Polsce wprowadziła technologię HPP do utrwalania świeżych soków.

Technologia HPP stanowi alternatywę dla konwencjonalnych metod utrwalania żywności, takich jak pasteryzacja czy dodawanie konserwantów. Utrwalanie soków metodą HPP to nasza specjalność.

Skontaktuj się z nami

(+48) 723 834 525
kontakt@sportfood.pl

© 2021 sokhpp.pl - Najsmaczniejsze soki HPP w Polsce.

No Result
View All Result
  • Strona główna
  • Technologia HPP
  • Paskalizacja
  • Soki HPP
  • Kontakt

© 2021 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

Strona wykorzystuje pliki cookie w celu odpowiedniego dostosowania ich zawartości do Twoich indywidualnych potrzeb i preferencji. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej polityce prywatności. Zamykając ten baner lub kontynuując korzystanie z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Ustawienia ciasteczek

Sok HPP | Pierwsze soki HPP w Polsce | Producent soków HPP
Polityka prywatności

Ta strona korzysta z plików cookie, abyśmy mogli zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o plikach cookie są przechowywane w Twojej przeglądarce i wykonują takie funkcje, jak rozpoznawanie Cię po powrocie do naszej witryny i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.

Ściśle niezbędne pliki cookie

Niezbędne pliki cookie powinny być włączone przez cały czas, abyśmy mogli zapisać Twoje preferencje dotyczące ustawień plików cookie.

Jeśli wyłączysz ten plik cookie, nie będziemy mogli zapisać twoich preferencji. Oznacza to, że za każdym razem, gdy odwiedzasz tę witrynę, będziesz musiał ponownie włączyć lub wyłączyć pliki cookie.